Kadife Pastam

Leila

Global Mod
Global Mod
Kadife Pastam Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 er paket kabartma tozu vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un ve besin boyası
Ara kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Kadife Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce pandispanya için yumurta aklarını ve sarıları ayıralım.
  2. Aklarına bir fiske tuz atıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sarılarına şeker ekleyip güzelce çırpalım .
  4. daha sonra ılık suyumu ekleyelim ,vanilyamızı ekleyelim çırpalım.
  5. sonrasındasında un ,kakao ,kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim .
  6. Gıda boyamızı isteğiniz ölçüde ekleyip çırpalım.
  7. sonrasındasında çırptığımız yumurta aklarını unlu karışıma spatula ile 3 seferde ekleyip karıştıralım. Karışımımız hazır.
  8. Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip karışımı dökelim. (ben 26 cm kalıp kullandım) çabucak sonrasında 34-40 dk denetimli biçimde pişirelim.
  9. Bu sırada kremşantimizi çırpalım,dolaba kaldıralım.
  10. Pişen ve soğuyan pandispanyamızı yağlı kağıtlan kalp formu kestiğimiz şablonla keselim.
  11. ondan sonrasında oradan ikiye keselim sütle biraz alt tabanı ıslatalım,kremşantimizden sürelim,
  12. 2. Katı da sütle ıslatıp üzerine kapatın, yine kremşanti sürelim.
  13. Yanlarında biraz sürelim ve dolapta biraz dinlendirelim.
  14. Kestiğimiz den kalan kek kesimlerini robotta çekelim,pastamızı heryerini kaplayalım ve dolapta dinlendirip servis edelim
    ❤
    ❤
    ❤
    .
Kadife Pastam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı