Kadife Pastam Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 er paket kabartma tozu vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un ve besin boyası
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pandispanya için yumurta aklarını ve sarıları ayıralım.
- Aklarına bir fiske tuz atıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sarılarına şeker ekleyip güzelce çırpalım .
- daha sonra ılık suyumu ekleyelim ,vanilyamızı ekleyelim çırpalım.
- sonrasındasında un ,kakao ,kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim .
- Gıda boyamızı isteğiniz ölçüde ekleyip çırpalım.
- sonrasındasında çırptığımız yumurta aklarını unlu karışıma spatula ile 3 seferde ekleyip karıştıralım. Karışımımız hazır.
- Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip karışımı dökelim. (ben 26 cm kalıp kullandım) çabucak sonrasında 34-40 dk denetimli biçimde pişirelim.
- Bu sırada kremşantimizi çırpalım,dolaba kaldıralım.
- Pişen ve soğuyan pandispanyamızı yağlı kağıtlan kalp formu kestiğimiz şablonla keselim.
- ondan sonrasında oradan ikiye keselim sütle biraz alt tabanı ıslatalım,kremşantimizden sürelim,
- 2. Katı da sütle ıslatıp üzerine kapatın, yine kremşanti sürelim.
- Yanlarında biraz sürelim ve dolapta biraz dinlendirelim.
- Kestiğimiz den kalan kek kesimlerini robotta çekelim,pastamızı heryerini kaplayalım ve dolapta dinlendirip servis edelim