Käsekuchen (Cheesecake)

Leila

Global Mod
Global Mod
Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağına yakın toz şeker(4/5)
  • 125 gram soğuk küp doğranmış tereyağ
  • 2 dolu su bardağı un( denetimli ekleyin)
Kreması için:

  • 1 dolu su bardağı şeker
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ (4/5)
  • 1 dolu çay bardağı krema
  • 750 gr magerquark (labne )
  • 250 gr frischkäse doppelrahm ( labne)
  • 2 adet yumurta (m)(orta boy)
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 250 ml. süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu yada 1 çay kaşığı limon aroması
Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur gereçlerini yoğurup, üçte birini ayırıyoruz.
  2. Büyük parçayı pasta kalıbının tabanı büyüklüğünde merdane sayesinde açıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili pasta kalıbına hamuru yerleştiriyoruz.
  4. Pasta kalıbının kenarlarını yağlıyoruz.
  5. Az olan hamuru da uzun şerit biçiminde açıp kalıbın kenarlarına yerleştiriyoruz.
  6. Üst kısımlarını bıçak sayesinde düzleştiriyoruz.
  7. Kremasını yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  8. Kreması için :Bütün materyalleri karıştırıp elimizle çırpıyoruz.
  9. Pürüzsüz bir kıvama gelince buzdolabında beklettiğimiz pasta kalıbımızın içerisine kremayı döküyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 75-80 dk pişiriyoruz( alttan ikinci göze yerleştiriyoruz)fırınımızın tabanına ısıya güçlü kap ile su koyuyoruz pastamızın çatlamaması için.
  11. Pastamız piştikten daha sonra fırın kapağını yarım açık bırakıp pastamızı yarım saat daha bu türlü fırında bırakıyoruz. (çökmemesi için)
  12. ondan sonrasındasında çıkarıp uygunca soğuduktan daha sonra servis ediyoruz. (4-5 saat daha sonra) afiyet olsun????.
Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı