Kakao Severlerin Vazgeçemediği Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket dark kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (ekleme yapılabilir )
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtalar ???? şeker ve vanilya ile açık sarı rengini alana kadar çırpılır.
- Sıvıyağ eklenir çırpılır.
- Süt ve kakao eklenir çırpılmaya devam edilir.
- Kabartma tozları ve un eklenir ben koyu kıvam seviyorum unu biraz fazla ekliyorum.
- 180 derecede içini çekene kadar pişirelim.
- Sosunu yapalım çabucak tüm materyalleri ekleyip (şekerine bakarak yapın ) acı acı seviyorsanız 1 bardak şeker ile yapabilirsiniz.
- Fokurdamaya başlayınca altını kapatalım.
- Kek birinci sıcağı çıkıp sos ise ışımaya yakınken kekimizi dilimleyip sosu üzerine gezdirelim.
- Üzeri için çilek ???? ile süsleyip sunuma hazır hale getirelim.Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.