Kakaolu Capkek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı toz çikolata sosu
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Toz antep fıstık
- Nar
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce 2 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şekeri güzelce çırpıyoruz köpürene kadar.
- daha sonra 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- daha sonra 1,5 su bardağı unu, 1 adet kabartma tozu, 1 yemek kaşığı kakao,1 yemek kaşığı toz çikolata sosu ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım.
- Capkek kalıplarımıza bir parmaktan az ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 170 ° fırında pişirelim.
- Capkeklerin sıcağı çıkınca üzerine erittiğimiz 1 çay bardağı damla çikolata istediğimiz kadar dökelim ve 5 dakika daha sonra da toz antep fıstık ve nar ile süsleyelim.
- Süslemesi mevsim meyvenize göre değiştirebilirsiniz.Afiyetler olsun.