Kakaolu Kaymaklı Limonlu Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta (Akı)
- 4-5 yemek kaşığı kakao
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 limon rendesi
- 1 tabak kaymak
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta akı ve pudra şekerini kıvam alana kadar mikserle 10 dk boyunca çırpalım. Akabinde kremayı ve kaymağı ek edelim 10 dk bir daha çırpalım.
- daha sonrasında kakao ve limon rendesini ek edelim 5 dk da o denli çırpalım ve istediğimiz ağzı kapalı bir kaba boşaltalım, güzelce buzluğa kaldıralım.
- 1 saate 1 mikserle çırpalım, buzluğa kaldıralım bu süreci 3 defa yenidenlayalım.
- daha sonrasında 3 saat buzlukta tutalım yemeden 10 dk evvel çıkartalım afiyetle tüketelim afiyet olsun ????.