Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2/5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurtayı şekeri kapa koyup mikserle çırpıyoruz.
- Üzerine sütü sıvı yağı ekleyip bir daha çırpıyoruz.
- Üzerine kabartma tozunu ,vanilyayı ,kakaoyu ekleyip çırpıyoruz.
- Unu ekleyip yeterlice tüm materyalleri kendine gelene kadar çırpıp borcama döküyoruz.
- 160 derecelik ısınmış fırında pişiriyoruz.
- İlk 25 dk fırının kapağını açmayın ki güzelce kabarsın. Afiyet olsun ????????.