Kalburabastı

Leila

Global Mod
Global Mod
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağ
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1su bardağı ceviz
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda derin bir kaseye oda sıcaklığında olan tereyağını ve unu ekleyelim elimizde ufalayın unu tereyağ ile karıştıralım.
  2. Üzerine irmiği ekleyelim ve elimizle karıştırmaya devam edelim.
  3. Ardından öbür materyalleri ekleyip yoğuralım ve ele yapışmayan hamur elde edelim ve üzerini streç sinema ile kapatıp, dolaba kaldıralım.
  4. Hamurumuzu beklenirken şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Borcam tepsimizi yağlayalım ve hamurumuzu dolaptan çıkaralım elimize hamurdan yumurtala büyüklüğünde modül alalım, avucumuzun ortasında yuvarlak form verip, kalburun aksi yerine bastıralım ve içine ceviz koyu,p iki ucu birleştirip aykırı çevirelim ve tepsiye koyalım.
  6. Hamur bitene kadar birebir süreci uygulayım ve önce ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Tatlımız sıcak şerbet soğuk olacak biçimde şerbetini dökelim ve ılıdığında dolaba kaldıralım (Kalburu olanlar bu türlü yapabilir yoksa rende ile yapabilirsiniz) Afiyet olsun ???? âlâ bayramlar ????.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı