Kalp Tatlısı Manzarası Lezzeti Şahane Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gr tereyağı yahut margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- Fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın, bir taşım kaynayınca içine limon sıkıp altını kısıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Hamuru için; yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın, üzerine öbür materyalleri de ekleyip, unu eleyerek azar azar ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzatın. İki kenardan içe gerçek yuvarlayarak birleştirin.
- Son olarak alt kısmı iki parmak bastırarak kalp formu verin. Yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık batırın.
- 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp, sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün şerbeti çekince 2-3 saat dinlendirin servis yapın.