Kara Kız Keki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker (İsteğe bakılırsa 1,5 bardak da olabilir )
- 1 su bardağı süt
- 250 gram tereyağı (1 paket)
- 4 çorba kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında yumurtayı şeker ile kar üzere olana kadar çırpın.
- Üzerine sıcak biçimde olan, eritilmiş tereyağını azar azar ekleyin. (bu kısım kıymetli tereyağını yumurta karışımına yavaş biçimde ekleyin. )
- 1 su bardağı sütü de ekleyin. Kakaoyu da ek edip uygunca karıştırın. Karışım koyu renkte olmalı.
- Kakao az gelirse ekleyin.
- Bitter çikolata renginde olması gerekiyor. Artık bu karışımdan 1su bardağı öbür bir yere ayıralım. (daha ıslak bir kıvam isterseniz 1,5 su bardağı ayırın)
- Kalan karışıma un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Kıvamı tahin kıvamında olmalı.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerini kürdan ile birkaç yerinden delin.
- Ayırdığınız karışımı kekin üzerine dökün.
- Sosunu çekince servise hazır ???? ???? ????kalan kısmı buzdolabına saklayın ????????????