Karalahana Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bağ karalahana
- 2-3 adet soğan
- 1-2 adet patates
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 tatlı kaşığı iç yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Yazın hazırlamış olduğum doğranmış lahana kullandım.
- Marketten aldığımız lahanayı ise marul doğrar üzere doğrayalım.
- Sıcak suda yavaşça rengi değişene kadar haşlayalım soğumaya bırakalım.
- Tencereye sıvı yağ koyalım soğanları kavuralım.
- Patatesleri küp küp doğrayalım ekleyelim.
- Doğranmış lahanaları,bulguru pul biberi, tuzu, iç yağı, tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte denetimli pişirelim.
- Su azaldıkça eklemek isterseniz denetimli ekleyelim lahanalar pişerken sulanabilir.
- Altı kısık ateşte ağır pişirme tavsiye ederim.
Afiyet olsun.