Karamelli Trileçe

Leila

Global Mod
Global Mod
Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;

  • 4,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema
Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema
Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için; karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  2. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek gereçleri spatulayla güzelce karıştıralım. 
keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdının kenarlarından keselim ve içerisine yerleştirelim.
  3. Kek hamurunu fırın kabına boşaltalım ve hamurun her yere eşit biçimde dağılması için kabı sallayarak güzelce yayalım.
  4. Ardından 170 derece ısıttığımız fırında evvel 10 dakika, ondan sonrasında fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
  5. Karamel sosu için ; şekeri küçük bir tencereye alalım, orta ara sallayarak şeker yeterlice eriyip karamel rengini alıncaya kadar bekleyelim.
  6. Şeker büsbütün eridikten daha sonra ocağın altını kısalım ve tereyağını ek edip karıştıralım.
  7. 7Tereyağı eridikten daha sonra sıvı kremayı ekleyerek sosumuz kıvam alıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
  8. Sosumuzu soğuması için kenarda beklemeye bırakalım.
  9. Keki ıslatacağımız sos için; süt, toz şeker ve sıvı kremayı bir kabın içerisine alarak şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  10. 10. Fırından aldığımız kekin birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra aykırı çevirerek üzerinden pişirme kağıdını çıkartalım. 
sütlü sosu daha uygun çekmesi için üzerine kürdanla delikler açalım.
  11. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütü güzelce çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  12. Krem şantisi için uygun bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi mikser sayesinde uygunca çırpalım.
  13. Ardından 1-2 yemek kaşığı kadar krem şantiyi farklı bir kaseye ayıralım ve buzdolabına kaldırarak kalanını kekin üzerine dökelim. Her yerine eşit bir biçimde yayalım.
  14. Krem şantiyi eşit bir biçimde yaydıktan daha sonra büsbütün soğuyan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirerek dökelim.
  15. Ayırdığımız krem şantiyle tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  16. Son olarak bir kürdan sayesinde çizdiğimiz çizgilere dik olacak biçimde çizikler atalım.
Karamelli trileçemiz servise hazır.

Afiyet olsun!.

Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı