Kardelen Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un ( 200 ml )
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket sıvı krema (Diğer yarısı muhallebiye kullanılacak)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 80 gram beyaz çikolata (Yarım paket de olur )
- Yarım paket sıvı krema
- 1 kase doğranmış çilek
- 1 avuç damla çikolata yahut çikolata parçaları
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda yumurta ve şeker köpüklü açık bir renk alana kadar çırpılır. Sıvı yağ ve su eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya eklenip karışımı söndürülmeden karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 35 dk kadar pişirilir.
- Muhallebi un, nişasta, şeker tencereye alınıp, karıştırılır. Üzerine süt eklenip karıştırılır. Birinci evvel toz materyalleri karıştırmak topaklanmayı önleyecektir.
- Muhallebimizi pişirince üzerine vanilya ve beyaz çikolata eklenip, karıştırılır. Ilıyan muhallebiye yarım kutu krema eklenir ve mikser ile çırpılır.
- Süt sosu için; süt, krema ve şeker karıştırılıp hazırlanır. Pişen kekimiz soğuduktan daha sonra borcamdan çıkarılır ortadan ikiye kesilir. Birinci katı borcama yerleştirilir.
- Hazırladığımız süt sosun yarısı ile birinci kat ıslatılır. Muhallebinin yarısı üzerine yayılır. Ortasına doğranmış çilek modülleri ve damla çikolata eklenir. Başka kat üzerine kapatılır.
- Kalan süt sos ile ikinci katımız da eşit biçimde ıslatılır ve kalan muhallebi üzerine yayılıp hindistan cevizi serpilir ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen pastamız dilimlenip servis yapılır.