Kardeşini öldürdüğünü mahpusta itiraf etti

Samuag

New member
Ankara’da iki yıl evvel meyyit bulunan iki çocuk annesi Dilşen Avcı’nın(30) vefatıyla ilgili bir gelişme yaşandı.

Sabah Gazetesi’nin haberine nazaran, 27 Haziran 2020’de meydana gelen hadiseden daha sonra farklı bir kabahatten cezaevine giren üvey kardeş Selim Kantar, 9 ay daha sonra cezaevinden bir mektup yazdı.

CEZAEVİNDE İTİRAF ETTİ

Selim Kantar, cezaevi idaresine verdiği mektupla kız kardeşini boğarak öldürdüğünü, daha sonrasında intihar süsü verdiğini itiraf etti.

İtiraf üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tabiri alınan Selim Kantar, kan donduran cinayeti planladığını, kız kardeşi meskene gelmedilk evvel bluzunu alarak doğalgaz borusuna astığını söylemiş oldu.

Kantar sözünde, “Dilşen daima akşamları dışarı çıkıyordu. Bu sebeple kendisiyle tartıştım, çıkmamasını söylemiş oldum. Beni dinlemedi, iki küçük çocuğu vardı, ilgilenmiyordu. Olay günü gece 23.00 sıralarında meskenden çıktı. bir daha bir araç geldi aldı. Saat 02.00-03.00 üzere bıraktılar” dedi.

“BİRİSİNİN GÖRMESİNİ BEKLEDİM”

Dilşen gelmeden bluzunu meskenin koridorunda bulunan doğalgaz borusuna bağladığını söyleyen üvey kardeş kelamlarına şöyle devam etti:

“Dilşen içeri girdikten daha sonra boğazını sıkmaya başladım. Karşılık vermedi, sol elimle uygunca sıktım. sonrasındasında kaldırıp doğalgaz borusuna asmış olduğum bluza başını soktum, öylece asılı kaldı. Ayağının altına da intihar etmiş süsü vermek için elektrikli süpürgeyi yerleştirdim, geçip odama uzandım, birisinin görmesini bekledim. Cezaevinde içim rahat değildi, bu sebeple hatamı itiraf için cezaevi aracılığıyla dilekçe yazdım.”

Selim Kantar hakkında ‘Kardeşi taammüden öldürme’ cürmünden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.