Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Not:ben evvelde haşlayıp buzluğa atmıştım sizde kurutmalarınızı evvelinde haşlayıp koyabilirsiniz.
Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 tutam yeşil fasulye kurusu
- 1 tutam patlıcan kurusu
- 1 tutam yeşil biber kurusu
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
Not EkleTanımı Yazdır
- Yazın kuruttuğumuz sebzelerimizi başka farklı tencerelerde yıkayarak farklı başka haşlıyoruz.
- Haşlanmış sebzelerimizi süzüp hepsini bieleştiriyoruz.
- Tenceremize sıvı yağ ile doğranmış soğanımızı ek edip kavuruyoruz.
- Salçalarımızı ekliyoruz karıştıralım.
- Haşlanmış kurularımızı da ekleyip bir bardak ılık suyumuzuda ek edelim.
- Tuzumuzu atıp orta kısık ateşte ağzı kapalı bir biçimde pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimizi servis edelim.
Not:ben evvelde haşlayıp buzluğa atmıştım sizde kurutmalarınızı evvelinde haşlayıp koyabilirsiniz.
Karışık Kavurma (Fasulye, Patlıcan, Biber Kurusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı