Karnabahar Böreği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- Orta uzunluk karnabahar
 - 1 adet havuç
 - 1 adet patates
 
- 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 adet kabartma tozu
 - 1,5 su bardağı un
 - Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 - Kırmızı toz biber
 - Nane
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel karnabahar parçalayalım.
 - daha sonra patateslerimizi küp küp doğrayalım.
 - Havuçlarımızı yuvarlak yuvarlak keselim ve hepsini bir tencerede haşlayalım epeyce haşlanmasın lakin.
 - Haşladıktan daha sonra soğumaya bırakalım.
 - Öteki bir kapta yumurta yoğurt sıvı yağ tuz ve baharatları karıştıralım.
 - Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyin.
 - Hazırlanan kek hamuruna kaşar peynir ve haşlanmış sebzelerimizi ekleyelim karıştıralım.
 - Karıştırırken dikkat edelim sebzelerimiz ezilmesin.
 - daha sonra borcamımızı yağlayıp karışım kekimizi dökelim yayalım.
 - İsteğe bakılırsa üzerine domates ve çörekotuyla süsleyebilirsiniz.
 - Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.