Karnabahar Lazanya Kışın Favorisi Olacak Tanımı İçin Malzemeler
Karnabahar kısmı için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hadi başlayalım.
Karnabahar kısmı için:
- 1 adet karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 5-6 yemek kaşığı un
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- Tuz karabiber kırmızıbiber pulbiber
- 250 gram kadar kıyma
- Sıvı yağ
- 1 soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz karabiber kekik pulbiber
- Su
- Kaşar rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
Hadi başlayalım.
- Karnabaharımızı haşlayalım süzelim ve soğumaya bırakalım biraz.
- Kıymamızı bir tavaya alıp kavurmaya başlayalım bu basamakta yağ eklemiyorum. Suyunu bırakıp geri çekince yağ ekleyip yemeklik doğradığım soğan ve sarımsakları ek ediyoruz ve kavuruyoruz.
- ondan sonrasında salça ve baharatları da ekliyoruz.
- Onları da biraz kavurup su ekliyoruz, kapağını kapatıp orta ateşte yoğunlaşmaya bırakıyoruz birtakım kimi karıştırarak.
- Karnabaharlarımızı geniş bir kaba alıp çatal sayesinde eziyoruz.
- Diğer materyalleri ekleyip karıştırıyoruz. Küçük uzunluk borcama fırça sayesinde az bi sıvı yağ sürüyoruz.
- sonrasındasındadan karnabahar harcımızın yarısını borcama bastıra bastıra yerleştiriyoruz.
- Kıymalı harcımızı üzerine boşaltım yine karnabahar ekliyoruz düzeltiyoruz.
- Üstüne çokça kaşar rendesi serpiştirip 200 derecelik fırına güzelce kızarana kadar gönderiyoruz.
- Fırından çıkınca birinci sıcaklığının geçmesini bekliyoruz ki daha hoş dilimlensin. Afiyet olsun.