Kaşarlı Domates Soslu Efsane Kabak Sarma Ana Yemeklerin Yanına Şahane Tanım Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 tane orta uzunluk kabak
- Kaşar
- 3 tane orta uzunluk domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber tercihen baharatları azaltıp çoğaltabilirsiniz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fotoğraftaki üzere kabakların alt ve üst kısmını keselim bir soyacak sayesinde kabağımızın soyalım ince uzun bir biçimde kabaklarımızı keselim.
- Üzerine sürmek için bir kaseye yağımızı karabiberimizi pul biberimizi karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kabaklarımızı dizip sosumuzu sürelim.
- 200 derecelik ısınmış fırında kabaklarımızı 15 dakika pişirelim.
- Diğer yandan sos için yağımızı bir sos tavasına alalım.
- Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Rende domateslerimizi de salçamıza ekliyelim.
- Bikaç kaynar geldikten daha sonra suyumuzu ekliyelim .
- 15 dakika kıvam alana kadar kaynatılır.Kıvam alınca salçanızın tuz oranına göre tuzunuzu karabiberimiz ekliyelim ve ateşten alalım.
- Küçük kare uzunluk borcamımıza evvel sosun yarısını ekliyelim.
- sonrasındasında fırından aldığımız kabakların içine dilimlemiş olduğumuz kaşarları yerleştirip saralım.
- Tepsiye dizelim bütün süreci bittikten daha sonra kalan sosumuzu da ekleyip 200 derecelik ısınmış fırında 20 dakika pişirelim. Servisr hazır.