Kaymakpare

Leila

Global Mod
Global Mod
Kaymakpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-4 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Kaymakpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Kaymak ile sıvı yağı az karıştırın. Karbonat ve unu ekleyip yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalı.
  2. Yağlanmış yahut yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde kesimleri yuvarlayıp biçim verin ve dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk ortası pişirin.
  4. Şerbet ılığa yakın soğuk, tatlı sıcak şerbetini verip dinlendirin. Süsleyip servis edin.
  5. Ceviz büyüklüğünde 25 adet tatlı çıkıyor. Su bardağı ölçüm 200 ml. Afiyet olsun????.
Kaymakpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı