Kedi Lisanlı Çilek Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket kedi dili
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1,5 türk kahvesi fincanı un (klasik fincan)
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 500 gram çilek
- 1 paket Dr. Oetker çilek aromalı jel
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri alıp karıştıralım.
- Orta ateşte muhallebi kıvam alana kadar pişirip ocaktan alalım. Tereyağı ve vanilyayı ek edip çırpalım. Muhallebiye değecek biçimde streç sinema kapatıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebi soğuduktan daha sonra krem şantiyi ekleyip mikser ile yüksek bölümde pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Kedi lisanı için süt ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
- Borcamın en alt kısmına muhallebinin bir kısmını ekleyip yayalım akabinde kedi lisanlarını süte batırıp dizelim, kalan muhallebiyi de üzerine yayalım.
- Çilekleri doğrayıp muhallebinin üzerini kaplayacak biçimde ekleyelim.
- 1 paket jeli kutunun üzerinde ki tarife bakılırsa yapıp çileklerin üzerine ek edelim.
- Buzdolabında bir gece dinlendirip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun????.@eylulun__mutfagii sayfamı takip ederseniz fazlaca sevinirim