Kedi Lisanlı Pişmeyen Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta sarısı
- 2/3 su bardağı şeker
- 100 ml krema
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 400 gram labne
- 24-26 adet 200 gram kedi lisanı bisküvi
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekerle yumurtanın sarılarını çırpın.
- Ocakta kaynayan suyun buharında çırpmaya devam et biraz pişir lakin dikkat et omlet olmasın.
- 3 dk ocak üstünde buharda, 3 dk mikserle ocaktan alıp çırpın. Kıvamı yavaşça koyu olana kadar çırp.
- Krema, vanilin, tuz ve labneyi ekle. Mikserle 5 dk çırpın.
- Diğer yandan 2 yemek kaşığı kahveyi 1,5 su bardağı sıcak suyla açın.
- Kedi lisanlarını bu kahveli suda ıslat lakin fazlaca vıcık olmasın.
- Orta uzunluk (ya da küçük ancak kalın) bir borcamın tabanına kedi lisanlarını dizin.
- Üzerine kremanın yarısını dökün.
- Üzerine yine kedi lisanı ve kremanın kalanını dökün.
- Streçleyip buzdolabına koy. 2-3 saat daha sonra dolaptan çıkarıp süzgeçle kakao gezdir üzerinde.
- daha sonra tekrar 3 saat dolapta bekletip servis edilebilir.