Keşkülü Fukara Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 lt süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı çekilmiş toz badem
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- Kavrulmuş badem fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye şut, şeker, toz badem ve yumurta sarışını alıp güzelce karıştırıp ocağa alalım kaynayınca ya kadar devamlı karıştıralım.
- Başka bir kapta şu ile karıştırdığımız nisasta prinç unu ve vanilyayı kaynayan süte azar azar ekleyelim yoğunlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
- Koyulaşınca kuplarımıza hisse edelim üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun .