Kıbrıs Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1.5 su bardağı ceviz kırığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı şeker
Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade kremşanti
  • Yarım su bardağı toz şeker
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
Süslemek için;

  • Çilek
  • Antep fıstığı tozu
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şeker ve suyu tencereye alıp, ocakta kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbetin altını kapatıp, indirelim 1 paket vanilya ekleyelim.
  3. Muhallebi için; vanilya ve kremşanti hariç öteki materyalleri tencereye alıp, ocakta pişirelim.
  4. Pişen muhallebiyi ocaktan indirip, ılımaya bırakalım.
  5. Ilıyan muhallebinin içine kremşanti ve vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
  6. O ortada kek için hamurumuzu yapmaya başlayalım birinci vakit içinderda yumurta ve şekeri güzelce çırpalım şeker eriyene kadar.
  7. Üzerine sıvı yağı ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  8. Son olarak galeta unu, hindistan cevizi tozu ve ceviz kırığını ekleyip karıştıralım hazır olan hamurumuzu yağlanan fırın tepsisinin içine yerleştirelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
  10. Pişen kekimizi 5 dk soğutalım çabucak sonrasında üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  11. Şerbetini çeken kekin üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim.
  12. Tatlımızı dilimleyip istenilen biçimde çilek ve antep tozuyla süsleyelim.
  13. Son olarak tatlımızı servis edelim. Afiyet olsun. :).
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı