Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 kabartma tozu
- 1/2 (yarım) su bardağı yağ
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için bütün gereçler bir kapta güzelce karıştırın.
- Biraz hamur katı kalacak kaygı etmeyin o denli olması gerekiyor.
- Fırına sürün 30 dk alt üst pişince çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Ardından öncesinden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbeti ekleyin sıcak keke.
- daha sonra muhallebi için eklenen gereçler öbür bir kapta güzelce karıştırın ve ocağa koyun kaynamaya başlayınca da ocaktan alin ve soğumuş keke ekleyin.
- En son hindistan cevizi serpin üstüne. Üzerine dilediğiniz meyve, fıstık, fındık ekleyin. Afiyet olsun inşallah.