Kıbrıs Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) su bardağı yağ
Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi çilek
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için bütün gereçler bir kapta güzelce karıştırın.
  2. Biraz hamur katı kalacak kaygı etmeyin o denli olması gerekiyor.
  3. Fırına sürün 30 dk alt üst pişince çıkarın ve soğumaya bırakın.
  4. Ardından öncesinden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbeti ekleyin sıcak keke.
  5. daha sonra muhallebi için eklenen gereçler öbür bir kapta güzelce karıştırın ve ocağa koyun kaynamaya başlayınca da ocaktan alin ve soğumuş keke ekleyin.
  6. En son hindistan cevizi serpin üstüne. Üzerine dilediğiniz meyve, fıstık, fındık ekleyin. Afiyet olsun inşallah.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı