Kış Ayının Vazgeçilmez Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk ayva
- 12 kaşık şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 su bardağı su
- 1 limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları yıkayıp dilerseniz kabuklarını soyup ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kesdikten daha sonra ayvanın çekirdeklerini tatlı kaşığı yardımı ile çıkartıp kenara alalım.
- Temizlediğimiz ayvaları derin bir kaba bir ölçü su koyuyoruz ve 1 adet limonun suyunu sıkıp ek ediyoruz(çekirdeğini çıkardığımız ayvaları bu karısının içine koyuyoruz) kararma olmaması için.
- ondan sonrasında ayvaların iç kısmı üste bakacak biçimde tencereye diziyoruz.
- Her bir ayvanın üstüne 2 şer kaşık şeker ilave ediyoruz ve 3 bardak suyu çubuk tarçını ayvadan çıkardığımız çekirdekleri koyup ocağa alıyoruz.
- Yaklaşık 1 saat altı kısık pişiriyoruz deneyen ve deneyecek olan herkese afiyet olsun şimdiden ????.