Kış Keki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 orta uzunluk havuç
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı kavrulmamış fındık
- 1.5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker koyu bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
- Portakal suyu, su, sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Fındık, tarçın, portakal kabuğu, fındık eklenerek tekrar karıştırılır.
- Son olarak un kabartma tozu ve vanilya eklenir. Fazla çırpmadan karıştırılır.
- 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında 50 dk pişirilir.
- Soğumaya yakın kek kalıbından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.