Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet kabak
- 200 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Rendelenmiş kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklarımızı ikiye keselim ve içlerini oyacak sayesinde oyalım.
- Ben kabakları fritözde 12 dk kadar yumuşayana kadar pişirdim.
- Aynı biçimde fırında da yumuşayana kadar 200 derece ayarda pişirebilirsiniz.
- Diğer yandan içini yapalım kuru soğanı minik minik doğrayalım, tavada sıvı yağ ile kavuralım, akabinde salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından kıymayı ek edip karıştıralım.
- daha sonra bütün baharatları koyalım kavurmaya devam edelim.
- Beşamel sos için küçük bir tavaya yağımızı koyup eritelim, daha sonra unu ekleyip karıştıralım ,ardından tuz ve karabiber ekleyelim ,yavaş yavaşta sütü ek edelim kıvam alana kadar karıştıralım.
- Yumuşayan kabakların içine evvel kıyma harcını koyalım akabinde salçalı suyumuzu üzerine dökelim.
- Ardından beşamel sosunu kıyma harcının ben üzerine kaşıkla yayalım en üste rendelenmiş kaşar koyalım.
- 200 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirelim.Afiyet olsun.