Kıymalı Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500 gram taze fasulye
- 100 gram kıyma
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı becel zeytinyağlı
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda taze fasulyeyi yıkayıp ortadan ikiye kesip yarım parmak genişliğinde doğrayın.
- Kıymayı tencereye alın.
- Suyunu çekene kadar kavurun.
- İçine, becel zeytinyağlı margarin, yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı ekleyin.
- Kavurmaya devam edin güzelce kavrulunca içine rendelenmiş domatesi ek edip yavaşça suyunu çekene kadar pişirin.
- Salça, tuz ve baharatları ekleyin.
- Taze fasulyeyide ekleyip alt üst çevirip içine biraz su ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı