Kıymalı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg taze fasulye
- 300 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 kaşık zeytinyağı
- Damak zevkinize göre tuz
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Havalar soğumaya başlayınca zerzevat yemeklerini etli yapmaya yavaş yavaş başlıyoruz.
- Fasulyelerin kılçıklarını alarak ayıklıyoruz.
- Dilediğimiz üzere doğruyoruz. (ben etli fasulyeyi küp keserek yapıyorum görseli hayli hoş oluyor).
- İlk evvel kıymayı zeytinyağında kavuruyoruz.
- Küp doğradığımız soğanları ekliyoruz renk değiştirdiğinde domatesleri ekliyoruz.
- 1 kaşık salçayı ve tuzu ekleyip suyunu da ek ediyoruz. Düdüklüde yaptığım için 1 su bardağı kâfi geldi. Olağan tencerede yapacaksanız daha fazla su isteyecektir.
- Fasulyeler yumuşayınca yemeğimiz servise hazır.