Klasik Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram mantar
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarlar yıkanır ve sotelik olarak doğranır.
- Soğan ve sarımsak küp küp doğranıp sıvı yağ ile kavrulur.
- Yeşil biberler de eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Mantarlar eklenir ve suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
- Domates, salça ve baharatlar eklenir, isteğe bakılırsa yarım su bardağı kadar su eklenebilir.
- Kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
- Tadına bakıp ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun .