Köfteli Patlıcan Kebabı (Kendi Tarifim) İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg patlıcan (ben parmak büyüklüğünde patlıcan tercih ettim bütün kullandım)
- 4 adet domates
- 3 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 5 diş iri doğranmış sarımsak
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı galeta unu yada 1 dilim ekmek içi
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm zerzevatları yıkayıp yaklaşık birebir büyüklükte doğrayalım.
- Patlıcan ve biberleri başka farklı kızgın yağda fazlaca az kızartalım (oldukça pişmesin).
- Köftesi için; Tüm gereçleri karıştırma kabına alalım ve güzelce yoğuralım.
- Sebzelerin büyüklüğünde form verip yağsız yapışmaz tavada hayli az pişirelim. O ki rengi değişsin kâfi.
- Tencerenin içerisine patlıcan ve köfteleri sıra sıra dizelim.
- Üzerine biberleri daha sonra domatesleri ve iri doğranmış sarımsakları serpiştirelim.
- Tuzunu ekleyelim.
- Domates salçasını suyun içerisinde eritip yemeğin üzerine dökelim.
- 20 dk kısık ateşte pişirelim.
- Aynı süreci fırın kabında uygulayıp 200 derecede önce ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Yanına cacık pilav mis????.Afiyet olsun