Köpekten kaçarken kamyon çarptı: Küçük Mahra yaşam çabası veriyor

Samuag

New member
Serik’e bağlı Belek Mahallesi’nde evvelki gün kaldırımda yürüyen Mahra Melin Pınar’a, yol kenarındaki yerde dolaşan başıboş köpekler saldırdı. Kaçmak için yola çıkan Mahra’ya, İrfan Yayla’nın kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyon çarptı. Sağ bacağı kamyonun ön tekeri altında kalan Pınar, ağır yaralandı.

Kazayı nazarannlerin ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Küçük kız olay yerindeki birinci müdahalenin akabinde ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedaviye alınan Mahra Melin Pınar, 3,5 saat süren ameliyatın akabinde ağır bakıma kaldırıldı. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Mahra’nın sağ bacağının kesilip kesilmeyeceğine 72 saat içerisinde karar verileceği açıklandı.

Mahra’nın sokak köpeklerinden kaçarken yola atladığı anlar kameralarda…

“KIZIMIN BACAĞI PARAMPARÇAYDI”

Belek Limak İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Mahra Melin Pınar’ın kaza anını anlatan baba Murat Pınar (45), sabah erken saatlerde konuttan iş için çıktığını aktardı. Arkadaşının aramasıyla kızına kamyon çarptığını öğrendiğini belirten Murat Pınar, “Otelde çalışıyordum. 1 dakikalık aradaydım. Ambulanstan da evvel geldim. Kızımın durumu epeyce berbattı, bacağı paramparçaydı” dedi.

Murat Pınar, “Yanına bendilk evvel annesi gitmiş, ‘Kızım ne oldu’ dediğinde ise ‘Anne köpekler kovaladı. Ne yaptığımı hatırlamıyorum’ demiş, köpek kovalayınca da caddeye fırlamış” diye konuştu.

Olağanda kızının fazlaca dışarı çıkmadığını belirten Murat Pınar, “Evden çıkmak için annesinden müsaade istemiş. ‘Yan sitenin bahçesinde bir şey gördüm ona bakacağım’ demiş. 10 dakika daha sonra da bu biçimde bir şey oldu” dedi.

9 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın bacağının keslip kesilmeyeceğine karar verilecek.

“BACAĞI KESİP KESMEYECEKLERİNE KARAR VERECEKLER”

Kaza daha sonrasında ambulansla 20 dakika içerisinde Belek’ten Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldiklerini belirten Murat Pınar, “Burada fazlaca güzel bir tertiple tabipler ameliyatını yaptı. 3,5 saate yakın sürdü. Durumu önemli. Hayat tehlikesi var. Bacağı epeyce makus durumda. Onu toparlamaya çalışmışlar. 72 saat ortasında bacağı kesip kesmeyeceklerine karar verecekler. Kritik süreçte şimdi” diye konuştu.

“SABAH MESKENDEN ÇIKARKEN KÖPEKLER TIPKI YERDE DURUYORDU”

Kızına saldıran köpeklerin başı boş olduğunu ve sokakta yaşadığını belirten Murat Pınar, “Çete olmuş durumdalar. 4-5 köpek var. Belediyeye tekraren söylememize karşın bakmıyor. Benim 2 çocuğum daha var. Bugün bunu yapan yarın onlara da yapabilir. Sabah konuttan Antalya’ya hastaneye gelirken tıpkı köpekler orada duruyordu” dedi.

Kamera kayıtlarını izlediğinde kamyonla çarpan kişinin bir kabahati olmadığını düşündüğünü belirten Murat Pınar, “Kızım köpekten kaçıp önüne atlamış. Onu kurtarmak için hareket etmiş. Sağa kaçmış, sağ tarafta kaldırımda kaçabileceği yer yok. Süratli da gitmemiş. Yapacak bir şey yok” diye konuştu.

OLAY ANI KAMERADA