Kolay Çikolatalı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nescafe
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 çay bardağı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 litre süt
- Hazır çikolata sosu gerisindeki tarife gore
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kekten başlıyoruz şeker ve yumurtayı uygunca çırpıyoruz.
- hemen sonrasında kuru materyalleri katıp son bir defa daha çırpalım.
- 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Kek sıcakken soğuk kahveli karışımı üzerine her yere eşit gelecek biçimde döküyoruz.
- Muhallebisi için margarini ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
- daha sonra yavaş yavaş sütü ek ederken düzgünce çırpıyoruz ki topaklanmasın çabucak sonrasında şekeri de ek ediyoruz .
- Koyu kıvam alan muhallebimizin altını kapatıyoruz ve içine vanilyayı ekliyoruz muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
- Çikolata sosunu da ardındaki tarife göre yapalım ve onu da soğumaya bırakalım.
- Son olarak soğuyan kek üzerine muhallebiyi ve çikolata sosunu ekleyerek birkaç saat buzdolabında soğumaya bırakarak servise hazır hale getiriyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.