Kolay Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet iri yumurta
- 5 kaşık ayçiçek yağı yemek kaşığı
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Hazır pastacı kreması
- Muz
- Beyaz çikolata ve bittter çikolata
- Bir çay bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta beyazlarını şekerin yarısı ile çırparak kar kıvamına getiriyoruz.
- Başka bir kapta benmari adabı geri kalan şeker ve yumurta sarılarını eritiyoruz.
- Güzelce karıştıktan daha sonra sarı yumurtalarımızın olduğu kaba sütümüzü unu vanilyayı yağı ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Uygunca karıştırdığımız bu karışım kıvam alıyor ve daha sonrasında yumurta beyazlarımızı (kar biçimine gelen) ekliyoruz alt üst yapıp fazlaca karıştırmıyoruz yumurta beyazlarımız sönmesin diye.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda yağlı kağıt serilmiş fırın kabımıza karışımımızı döküyoruz incecik oluyor. Min 13 dkka max 15 dakka pişiriyoruz.
- Kek soğuyunca kenarlarını kesip kızarmış kısmı içe gelecek biçimde pasta kreması ile kaplayıp muz ekliyoruz yuvarlayıp rulo haline getiriyoruz.
- Pastacı kremasını toz formunda alıp kullandık sizde o biçimde yapabilirsiniz.
- Pastamızın üzerine benmari yöntemi erittiğimiz beyaz ve bitter çikolatayı süt ile açıp sosumuzu hazırlıyoruz.
- Soğuyunca pastamızın üzerine döküyoruz.
(pastacı kremasını ben kekimin üzerinede az bişey sürüp tirtikli spatula ile biçim verdim siz yapmayada bilirsiniz. ).
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.