Kolay Sufle

Leila

Global Mod
Global Mod
Kolay Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşık toz şeker
  • 50 gram margarin yahut tereyağ
  • Yarım su bardağı un
  • 80 gr bitter çikolata
Kolay Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 3 adet yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
  2. Margarin bir tavaya alınıp eritilir ve içerisine 80 gr bitter çikolata eklenir erimesi sağlanır ve ocağın altı kapatılır.
  3. Eriyen margarin çikolata karışımına un ek edilip yavaş yavaş un yedirilir.
  4. Un çikolata ve margarin karışımına yumurta ve şeker karışımı azar azar eklenerek karıştırılır eklenir.
  5. Sufle kapları margarinle yağlanır içerisine sufle karışımı alınır.
  6. Önceden ısıtılmış 220°derecelik fırına sufle kapılarımız alınıp derecesi 180°dereceye düşürülüp 5 -6 dakika pişmeye bırakılır.
  7. Başından ayrılmadan beklemenizi tavsiye ederim kimi fırınlar hayli çabuk pişiriyor zira.
  8. Üzeri piştiğini düşündüğünüzde çabucak alıp servis edebilirsiniz deneyecek olanlara tavsiye ederim. Yiyen her insanın tanımını sorduğu kolay bir tanım.
Kolay Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı