Konut İmali Çikolata Soslu Ağlayan Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Ev İmali Çikolata Soslu Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • ️4 adet yumurta
  • ️1,5 su bardağı şeker
  • ️yarım su bardağı süt
  • ️3 yemek kaşığı sıcak su
  • ️1 paket 25 grlık kakao
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1,5 su bardağı un (Maksimum 2 su bardağa un kontrollü)
Arası için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için;

  • ️2 su bardağa süt
  • ️Yarım çay bardağı şeker
  • ️1 yemek kaşığı nişasta
  • ️1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 100 gram sütlü çikolata
Ev İmali Çikolata Soslu Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keki için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alalım güzelce çırpalım.
  2. Sütü, sıcak suyu ekleyelim çırpalım. Kakao ve kabartma tozunu eleyelim azar azar unu ek edelim çırpalım.
  3. Yağladığımız klasik uzunluk dikdörtgen borcama kek harcını boşaltalım ve 180 derece alt üst ayar fırına verin.
  4. Ara katı için; süt ve şantiyi katı bir kıvam alana kadar güzelce çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  5. Kek pişip fırından alın ve büsbütün oda sıcaklığına geldikten daha sonra 1,5 su bardağa süt ile ıslatın. Soğuk şantiyi alalım ve kekin üzerine güzelce eşit biçimde yayın.
  6. Çikolata sosunu hazır edene kadar dolapta bekletelim.
  7. Çikolata sosu için; çikolata hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım devamlı karıştırarak pişirelim.
  8. Biraz kıvam alıp kaynadıktan daha sonra ocağı kapatalım ve son olarak çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım. Kaynar biçimde şantinin üzerine dökmeyin.
  9. Sosu orta ara karıştırarak ılındırdıktan daha sonra pastanın üzerine döküp, dikkatlice yaydıralım ve dolaba kaldıralım. 1 gece dolapta kesinlikle dinlendirin.
Ev Üretimi Çikolata Soslu Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı