Ev İmali Çikolata Soslu Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️4 adet yumurta
- ️1,5 su bardağı şeker
- ️yarım su bardağı süt
- ️3 yemek kaşığı sıcak su
- ️1 paket 25 grlık kakao
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1,5 su bardağı un (Maksimum 2 su bardağa un kontrollü)
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- ️2 su bardağa süt
- ️Yarım çay bardağı şeker
- ️1 yemek kaşığı nişasta
- ️1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 100 gram sütlü çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alalım güzelce çırpalım.
- Sütü, sıcak suyu ekleyelim çırpalım. Kakao ve kabartma tozunu eleyelim azar azar unu ek edelim çırpalım.
- Yağladığımız klasik uzunluk dikdörtgen borcama kek harcını boşaltalım ve 180 derece alt üst ayar fırına verin.
- Ara katı için; süt ve şantiyi katı bir kıvam alana kadar güzelce çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Kek pişip fırından alın ve büsbütün oda sıcaklığına geldikten daha sonra 1,5 su bardağa süt ile ıslatın. Soğuk şantiyi alalım ve kekin üzerine güzelce eşit biçimde yayın.
- Çikolata sosunu hazır edene kadar dolapta bekletelim.
- Çikolata sosu için; çikolata hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım devamlı karıştırarak pişirelim.
- Biraz kıvam alıp kaynadıktan daha sonra ocağı kapatalım ve son olarak çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım. Kaynar biçimde şantinin üzerine dökmeyin.
- Sosu orta ara karıştırarak ılındırdıktan daha sonra pastanın üzerine döküp, dikkatlice yaydıralım ve dolaba kaldıralım. 1 gece dolapta kesinlikle dinlendirin.