Kremalı Doğum Günü Pastası

Leila

Global Mod
Global Mod
Kremalı Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı +1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 tutam tuz
Krema için

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
Islatmak için

  • 2 su bardağı süt
İçerisine

  • 1 kase çilek (12 adet kadar)
  • 2 adet büyük uzunluk muz
Üzeri için

  • Renkli şekerler
  • 3 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi
  • Kare çikolata
  • 1-2 dilim limon
  • Taze nane
Kremalı Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pandispanya için yumurtaların sarısını ve beyazını yeterlice farklı asla karışmasın.
  2. sonrasındasında yumurta sarısına şekeri ekleyip yeterlice krema kıvamına gelene kadar çırpın yaklaşık 5 dakika kadar.
  3. Yumurta beyazına ise tuz ekleyip 7-8 dakika çırpın.
  4. Ters çevirdiğinizde düşmesin o kıvama gelmeli.
  5. hemen sonrasında yumurta sarısına yavaş yavaş ılık suyu ekleyip bi taraftan karıştırın.
  6. hemen sonrasında kabartma tozu,unu ve vanilyayı biraz yukardan eleyerek yumurta sarısına koyun.
  7. Biraz karıştırın. Yumurta beyazından biraz alıp spatula ile alttan üste karıştırın. Bu süreci 3 seferde yapın.
  8. Yumurta beyazını yavaş yavaş bi kaç seferde ekleyin.
  9. 26-28 cm kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın.
  10. Kek harcını koyup öncesinden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  11. Fırına ayrıyetten sıcağa güçlü bi kabın içine su koyun kekin alt tabanına koyun.
  12. Kek pişerken krema için tereyağ hariç başka gereçleri tencereye alın. Kıvam alınca üzerine tereyağ ve vanilya ekleyip altını kapatın.
  13. Kremayı öteki bi kaba alıp üzerini hava almayacak biçimde streçle kapatıp soğumaya bırakın.
  14. Pişen kek soğuduktan daha sonra 3 modüle bölün.
  15. Kremayı da blendırdan pürüzsüz olana kadar çekin.
  16. Kekin üst katını tekrar kalıba koyun süt ile ıslatıp krema koyun üzerine doğradığınız meyveleri koyun.
  17. İkinci kata da birebir süreci yapın evvel ıslatın daha sonra krema ve meyve koyun.
  18. Kekin alt katını pastanın en üst katına koyup ıslatıp yeniden krema sürün.
  19. Üzerini bi tencere kapağı ile kapatıp dolapta bi kaç saat dinlendirin.
  20. Üzerine evvel hindistan cevizi daha sonra öteki süsleme materyallerini koyun.
  21. İstediğiniz vakit servis edin. Afiyet olsun.
Kremalı Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı