Kremalı Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında olmalı)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı +1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 tutam tuz
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 kase çilek (12 adet kadar)
- 2 adet büyük uzunluk muz
- Renkli şekerler
- 3 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi
- Kare çikolata
- 1-2 dilim limon
- Taze nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pandispanya için yumurtaların sarısını ve beyazını yeterlice farklı asla karışmasın.
- sonrasındasında yumurta sarısına şekeri ekleyip yeterlice krema kıvamına gelene kadar çırpın yaklaşık 5 dakika kadar.
- Yumurta beyazına ise tuz ekleyip 7-8 dakika çırpın.
- Ters çevirdiğinizde düşmesin o kıvama gelmeli.
- hemen sonrasında yumurta sarısına yavaş yavaş ılık suyu ekleyip bi taraftan karıştırın.
- hemen sonrasında kabartma tozu,unu ve vanilyayı biraz yukardan eleyerek yumurta sarısına koyun.
- Biraz karıştırın. Yumurta beyazından biraz alıp spatula ile alttan üste karıştırın. Bu süreci 3 seferde yapın.
- Yumurta beyazını yavaş yavaş bi kaç seferde ekleyin.
- 26-28 cm kelepçeli kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın.
- Kek harcını koyup öncesinden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Fırına ayrıyetten sıcağa güçlü bi kabın içine su koyun kekin alt tabanına koyun.
- Kek pişerken krema için tereyağ hariç başka gereçleri tencereye alın. Kıvam alınca üzerine tereyağ ve vanilya ekleyip altını kapatın.
- Kremayı öteki bi kaba alıp üzerini hava almayacak biçimde streçle kapatıp soğumaya bırakın.
- Pişen kek soğuduktan daha sonra 3 modüle bölün.
- Kremayı da blendırdan pürüzsüz olana kadar çekin.
- Kekin üst katını tekrar kalıba koyun süt ile ıslatıp krema koyun üzerine doğradığınız meyveleri koyun.
- İkinci kata da birebir süreci yapın evvel ıslatın daha sonra krema ve meyve koyun.
- Kekin alt katını pastanın en üst katına koyup ıslatıp yeniden krema sürün.
- Üzerini bi tencere kapağı ile kapatıp dolapta bi kaç saat dinlendirin.
- Üzerine evvel hindistan cevizi daha sonra öteki süsleme materyallerini koyun.
- İstediğiniz vakit servis edin. Afiyet olsun.