Kremalı Havuçlu Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için

  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Krema için

  • 80 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 100 gram pudra şekeri
  • 150 gram labne
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fırını açıp 180 derecede ısıtıyoruz.
  2. Havuçları yıkayıp,kabuğunu soyup rendeliyoruz.
  3. Yumurta ve şekeri beyaz bir renk alana kadar çırpıyoruz.
  4. Üzerine sıvı yağı ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  5. Ayrı bir kapta un,karbonat,kabartma tozu,vanilya ve tarçını karıştırıp eleyerek yumurtalı karışımın olduğu kaba ekleyip homojen olana kadar çırpıyoruz.
  6. Kek karışımına havuç ve cevizleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  7. Kekin yapışmaması için kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp fazlaca az un serpiştiriyoruz.
  8. sonrasındasında da karışımımızı kek kalıbına döküp fırına veriyoruz.
  9. Ortalama 45 -50 dakika da keki pişiriyoruz.
  10. Son olarak keke kürdan testi yapıp fırından alıyoruz.
  11. Ayrı bir yerde pudra şekeri ve tereyağını çırpıyoruz.
  12. Üzerine labne ve limon kabuğu rendesini de ekleyip tekrar çırpıyoruz. Sosumuz hazır.
  13. Kek soğuduktan daha sonra sosu üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı