Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı un
- 3 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 80 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 100 gram pudra şekeri
- 150 gram labne
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını açıp 180 derecede ısıtıyoruz.
- Havuçları yıkayıp,kabuğunu soyup rendeliyoruz.
- Yumurta ve şekeri beyaz bir renk alana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağı ekleyip yeniden çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta un,karbonat,kabartma tozu,vanilya ve tarçını karıştırıp eleyerek yumurtalı karışımın olduğu kaba ekleyip homojen olana kadar çırpıyoruz.
- Kek karışımına havuç ve cevizleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- Kekin yapışmaması için kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp fazlaca az un serpiştiriyoruz.
- sonrasındasında da karışımımızı kek kalıbına döküp fırına veriyoruz.
- Ortalama 45 -50 dakika da keki pişiriyoruz.
- Son olarak keke kürdan testi yapıp fırından alıyoruz.
- Ayrı bir yerde pudra şekeri ve tereyağını çırpıyoruz.
- Üzerine labne ve limon kabuğu rendesini de ekleyip tekrar çırpıyoruz. Sosumuz hazır.
- Kek soğuduktan daha sonra sosu üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.