Kremalı Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 5 çay bardağı irmik
 - 2 çay bardağı şeker
 - 2 çay bardağı süt
 - 1 çay kaşığı karbonat
 
- 1 paket kremşanti
 - 1 çay bardağı süt
 - Hindistan cevizi, fıstık
 
- 3 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
 - Birkaç damla limon
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım, derin bir kapta şekeri ve suyu karıştıralım, uygunca pişirelim .
 - Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkın.
 - 10dakika daha kısık ateşte kaynasın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
 - Ayrı bir kapta irmik, şeker, süt ve karbonatı güzelce karıştıralım .
 - Ben kalıpta yaptım kare borcamda da yapabilirsiniz.
 - Kalıbı yağladım yalnızca ve hazır olan harcı yayalım.
 - 180derecede uygunca kızarana kadar pişirelim.
 - Kremşanti ile sütü çırpalım dolapta beklesin.
 - Fırından çıkan tatlının 5 dakika birinci sıcağı çıkana kadar bekletelim ve tatlımızın kalıptan çıkmasını denetim edelim.
 - yeniden kalıba koyalım kürdan ile delikler açalım ve şerbetimizin hepsini ekleyelim.
 - Şerbeti güzelce çekip soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarın ve kremşanti ile süsleyerek dinlenmeye bırakalım.
 - Buzdolabında dinlensin servis yapabilirsiniz afiyet olsun.