Küçük Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 100 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan daha sonra içine bir kaç damla limon sıkalım. 6-7 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Hamur için margarini ince ince dilimleyelim. Üzerine un hariç bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Unu denetimli bir biçimde azar azar ek edelim. Ben tam olarak 3 su bardağı un kullandım. Çay bardağım ince muhakkak, olağan çay bardağından bir tık daha büyük. Bu yüzden materyalde farklılık gösterebilir.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünden daha küçük bezeler hazırlayalım. Ben içine cevizi iri kullandım. Siz dövülmüş cevizde kullanabilirsiniz.
- Hazırlanan kalburabastıları fırına vermeden 10 dakika dinlendirelim. Daha hoş kabarıp daha hoş pişecektir.
- Kalburabastıları 180 derecelik evvelinde ısıtılmış fırında pişirelim. Kurabiye üzere pişirelim ki şerbeti verdikten daha sonra hamurlaşmasın.
- Şerbet soğuk olacak biçimde, kalburabastının ise birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra şerbetini üzerine dökeceğiz. Afiyet olsun.