Mini Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 100 gram krema
- Muz
- 200 ml krema
- 200 ml sütlü ve bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta sarsını ve beyazların ayıralım.
- Beyazları yarım çay bardağı toz şekerle çırpalım (beyazı krema haline gelecek o kadar kıvamlı olana kadar çırpın).
- Yumurta sarılarınıda kalan yarım çay bardağı toz şeker ile çırpalım.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip kısa müddetli çırpalım.
- Büyük uzunluk fırın tesisini serin üzerini tereyağlayalım.
- Kek harcını döküp yaydıralım 160 derecelik evvelde ısıtılmış fırında 20 dk sürdü benim sizin daha erken olabilir rakip edin pişirelim.
- Kreması için tereyağ ve krema hariç bütün malzemeyi hiç toprak kalmayacak biçimde.
- Karıştıralım ve ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirelim ocaktan alıp tereyağını ekleyelim.
- Pişen kremayı streçleyip soğutalım.
- Soğuyan kremayı mikserle çırpalım içerisine 100 gram kremayı döküp yine çırpalım.
- Keki 10 kesime bölelim içine krema sıkıp muz yerleştirdim içi bol kremalı olsun diye yalnızca kıvırdım.
- Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatayla karıştıralım soğuyunca pastaları üzerine dökelim.
- Beyaz çikolatayı da bir daha birebir biçimde kremayla karıştırdım üzerine çizgiler yaptım ,oldukca hoş bir pasta oluyor herkes epey beğendi yapmanızı tavsiye ederim afiyet olsun ????.