Kumlu Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Kumlu Pasta Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
Kreması için;

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 3.5 su bardağı süt
Üzerine toz için;

  • 1 paket eti burçak bisküvi
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar güzelce çırpıyoruz. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz daha sonrasında un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, kekimizi hazırlayıp yağladığımız borcama döküyoruz.
  2. Denetimli bir biçimde 180 derece önce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  3. Kekimizi fırına verip çabucak pudingimizi yapıyoruz.
  4. Kekimizi kürdan denetimi yapıp fırından aldıktan daha sonra kürdan batırıyoruz her bir yerine. 1 su bardağı sütü kekimizin her yerine döküyoruz.
  5. Gerisindeki tarife göre hazırladığımız pudingi sıcak bir biçimde kekimizin üstüne döküyoruz. Ve yarım saat bu türlü oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  6. Burçak bisküvileri robotta toz haline getiriyoruz ve üzerine güzelce yayıyoruz. Benim kullandığım pakette 16 tane vardı çok kâfi geldi. daha sonrasında süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun.
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı