Kuru Biber Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tutam kurutulmuş biber
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Yazdan kuruttuğumuz biberimizi yıkayıp tenceremize alıp üstüne soğuk su ek edip haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlanan kuru biberimizi süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
- Tavamıza yağımızı alalım.
- Sarımsaklarımızı iri doğrayalım.
- Sarımsaklarımız pembeleşmeye yakın salçamızı ek edelim.
- Salçamızın kokusu çıktımı kuru biberimizi ekleyip tuzunu da ek edip yarım çay bardağı sıcak suyumuzu koyalım.
- 1-2 taşım kaynatalım. Afiyet olsun şimdiden deneyeceklere.