Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- Salamura yaprak ölçüsü isteğe bağlı
 - 6 adet kuru patlıcan
 - 6 adet kuru biber
 
- 1 ,5 soğan
 - 1 baş sarımsak
 - 1 ,5 su bardağı pirinç
 - Maydanoz
 - Nane
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1cay kaşığı pul biber
 - Tuz
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 1 su bardağı domates konservesi
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 
- 5 diş sarımsak
 - Zeytinyağı
 - Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle salamura yaprakları bir gece evvelde suya basalım tuzu büsbütün gitsin.
 - İç harcını hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayıp sarımsakları da tıpkı biçimde maydanoz ve naneyi de doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
 - Üzerine pirinci yıkayıp ekleyelim.
 - Domates konservesi biber salçası, tuz ve baharatları ek edip karıştırın.
 - Zeytinyağını da ekleyip uygunca karıştıralım.
 - İç harcımız hazır bir yandan da kaynar suda kuru patlıcan ve kuru biberleri haşlayalım.
 - 2 dk kâfi sonrasındasında alıp suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
 - Evvel yaprakları saralım ondan sonrasında da kuruları dolduralım.
 - Sosumuzu hazırlayalım zeytinyağında sarımsakları kavurup biber salçası tuz ve baharatları ek ediyoruz
 - Yeterlice kavurup üzerine yarım çay bardağı su ekleyip dolmaların üzerine gezdirelim.
 - Kaynar suyu da dolmaların üzerine çıkana kadar su ekliyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakalım.
 - Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.