Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Biraz patlıcan
- Biraz biber
- Biraz kabak
- var ise biraz domates kurusu
- Toplamda hepsi bir tabak kadar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan orta uzunluk
- 1 çay kaşığı tuz silme
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir bardak su ile kuru zerzevatları küçük bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Yumuşayan zerzevatları bir süzgece alarak süzdürüp doğrayalım.
- Daha sora bir kenara bırakıyoruz görseldeki üzere doğranmış soğanı yağla bir arada bir ölçü solduralım
- Üzerine salça ve tuzu ek ederek 2-3 dakika daha soğanı kavuralım.
- Üzerine haşlanmış zerzevatları ekleyerek 1 çay bardağı su ile 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.Yemeğe hazır.Afiyetolsun????.