Kurubörülceli Zeytinyağli Karnıbahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1adet kapya biber
- 1adet yeşil biber
- 1adet havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
- 1,5 çay kaşığı tuz ve toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı olağan su bardağı ile su
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı çiçeklere ayıralım, yıkayalım süzgece koyalım. Biberlerin çekirdeği çıkarıp, küçük doğrayalım soğanı, sarımsağı soyalım küçük yemeklik doğrayalım. Havucu soyalım ince halka doğrayalım.
- Tencereye yağı koyalım soğanı, sarımsağı, biberleri, havucu koyalım 2dk kavuralım daha sonra tuz şekeri baharatı serpelim karnabaharları ekleyelim karıştıralım, daha sonra ocağın altını kısalım 5 dk bu türlü pişsin.
- daha sonra yemeğe oda ısısında suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını tekrar kısalım.
- 15 dk bu türlü piştikten daha sonra börülce ekleyelim bir karıştıralım kısık ateşte 30dk daha pişirelim afiyet olsun.