Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 tabak kurutulmuş yeşil fasulye
 - 1 tane soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 - 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Kaynar su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurutulmuş yeşil fasulyeler yıkanıp soğuk suda 2-3 saat yumuşayıncaya kadar bekletilir.
 - Suyu süzülüp yine yıkanır.
 - Düdüklü tencerede bol su ile haşlanır.
 - Fasulyeler pişince ocaktan alınır. Suyu süzülür. Beklemeye bırakılır.
 - Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve ayçiçek yağı rengi dönene kadar kavrulur.
 - Salçalar eklenir, biraz daha kavrulur.
 - Fasulyeler eklenir. Biraz daha kavrulur.
 - Üzeri biraz geçecek kadar kaynar su koyulur.
 - Kısık ateşe alınır ve orta ara denetim edilerek pişirilir.
 - Pişme müddeti birinci haşlanmasına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.
 - Pişmesine yakın tuzu atılır. Karıştırılır. Afiyet olsun.