Lahana Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 demet kara lahana
- 1 çay bardağı iri bulgur
- 1 iri kuru soğan
- 2 domates olmasada olur salça eklenebilir
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Tereyağı
- Ayçiçek yağı
- Biraz iç yağı (karadeniz adabı olan tuzla kurutulmuş)
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana ince kıyılır yıkanır kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır süzülür. Soğanlar ince doğranır.
- Orta uzunluk tencere ocağa koyalım.
- İç yağı ince doğranır orta ateşte yavaşça pembeleşinceye dek kavrulur.
- Soğan eklenir 3 yemek kaşığı kadar sıvıya eklenir bir tatlı kaşığı tereyağ eklenir kavrulur.
- var ise domates eklenir. Yoksa 1 tatlı kaşığı salça eklenir.
- Lahanalar eklenir yıkanmış bulgur eklenir kavrulur.
- 2 su bardağı sıcak su eklenir 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Kaynayınca kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Biraz ılınınca servis edilir.