“Lig ekimde değil mayıs ayında kazanılıyor”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Spor Toto Muhteşem Lig’in 10. haftasında Trabzonspor’la 2-2 birliktee kalan Beşiktaş’ın teknik yöneticisi Valerien Ismael, müsabakada epey kusur yaptıklarını söylemiş oldu.
Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ismael, “Çok üzgünüz. Konutumuzda galip gelemediğimiz 3. maç oldu. Maç ortasında topa daha fazla sahip olduk. Uygun oynadığımızı düşünüyorum. Çok fazla kusur yaptık. Bu yanlışları da Trabzonspor cezalandırdı. İkinci yarı talihimiz daha fazlaydı. Fırsatları yakaladık fakat değerlendiremedik, iki kez geri geldik ancak yetmedi. Çalışmaya ve gelecek haftadan itibaren galibiyet serimize devam edeceğiz.” diye konuştu.
Ismael, taraftarların istifa tezahüratı ile ilgili olarak, “Hepimiz üzgünüz. Yansılar bu yüzdendir, bu durumu anlayabiliyorum. Durumumuz hala üstlerde ve puan farkı hayli yakın. Lig ekimde değil mayıs ayında kazanılıyor.” formunda görüş belirtti.
Tecrübeli hoca, çift forvete dönmesiyle ilgili olarak “Daha fazla tehlikeli olmak için bir şeyler yapmamız gerekiyordu, bunu Cenk’le yaptık. Hafta ortasında fazlaca çalıştı ve bu talihi hak etmişti. Hak ettiği bir golle mükafatını aldı.” tabirlerini kullandı.
Ismael, şöyleki devam etti:
“Maçtaki değişiklik kararlarını ben veriyorum. kimi vakit 3 Türk kuralı bu kararları zorlaştırıyor. Gerçek dengeyi bulmamız gerekiyor. Muleka sağ kanattaki durumunda goller attı. Forvetimizde Weghorst, Cenk ve Muleka var. Muleka soldan atak ettiğimiz aksiyonlarda sağdan tesirli oluyor.”
Tecrübeli hoca, Gedson Fernandes yerine Dele Alli tercihi ile ilgili olarak ise “Dele hamleye dönük orta saha. Skor katkısı yapan bir oyuncu. Kimi kararlar var, bu kararları almak kolay olmuyor. Futbolcularımıza da bunu anlatıyoruz.” diye konuştu.
Rachid Ghezzal’ın sakatlığına da değinen Ismael, “Bu mevzunun bir risk olduğunu biliyorduk. Denetimli gittik aslında. 90 dakikayı tamamlaması güç olabilirdi. Tüm hafta kadroyla antrenman yaptı ve tüm uzaklıkları kat etti. Fenerbahçe ve Giresun maçına nazaran daha hazırdı. Durumu yarın netleşecek.” tabirlerini kullandı.
Siyah-beyazlı teknik adam bu dönem birinci defa 11’de başlayan Francisco Montero için ise “İyi oynadı. Biz oyunu kurarken muhakkak bir istikrar gözetiyoruz. Montero bugüne hazırdı. Kendisi için de zordu lakin kalitesini ve rekabete hazır olduğunu gösterdi. Bu da tüm oyuncularımıza fırsat geldiğinde değerlendirmeleri konusunda ileti olabilir.” biçiminde konuştu.