Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
- Yarım su bardağı fındık
- 2 paket labne peyniri (400 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 paket krema (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un(isterseniz ben ağır olduğu için katmadım)
- 1 adet limon kabuğu rendesi)
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküvileri robottan un üzere olana kadar geçirelim.(dilerseniz yarım su bardağı fındık ekleye bilirsiniz)
- Çekmiş olduğumuz Bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
- Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tanımda yuvarlak kelepçeli kalıp kullandım.
- Kalıbın kenarlarını da yağlarsak pişirme kağıdı kalıba yapışacaktir ki kağıt kaymayacaktır.
- Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.Cay bardağı sayesinde bastırırsak güzelce sıkı bir taban olacaktır.
40dk buzdolabında dinlendirelim. - Kreması için ;karıştırma kabına labne peyniri sıvı kremayı ekleyerek mikserle çırpalım.
daha sonra toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm materyaller karışıncaya kadar güzelce çırpalım. - Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip evvelinde ısıttığımız 160°C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
- Kremanin çatlamaması için fırının içine ısıya sağlam bir kapla su koyalım. Piştikten daha sonra fırının kapağını yarım olacak biçimde açalım da 1 saat bu türlü dinlenmeye bırakalım.
- Limon sosu;Sos tavamiza su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek karıştıralim çay kaşığını ucuyla da zerdeçalımızı atalım ki renk versin fazla atarsanız tatta bozulma olur.
- Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan daha sonra sosumuzu pişmeye bırakalım.
- Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan daha sonra soğumaya bırakalım.
- Bu basamakta üzerinin kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
- Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Şayet vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten daha sonra dilimleyerek servis edelim.