Limonlu Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
Not EkleTarifi Yazdır
Alt taban için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 paket toz krem şanti
- 1 limon kabuğu rendeledim
- 300 gram labne
- 1.5 bardak su
- 1 limonun rendesi ve suyu (Aynı limonun suyu)
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Kaşık ucuyla zerdeçal (Renk versin diye)
- Beyaz çikolata
- Fıstık tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce alt tabanı hazırlayalım. Tereyağını eritin, yulaflı bisküvileri rondodan geçirin erittiğiniz tereyağınıda rondoya dökün, bisküvi ve tereyağını rondoda bir iki dakika birlikte çekin.
- Bisküvili harcı. Yuvarlak kelepçeli kalıba dökün ve bardak altı sayesinde bisküvileri bastırın düzleyin, buzdolabına kaldırın.
- O esnada kremayı yapın. Kreması için 2 paket kremayı, 1 çay bardağı pudra şekeri ve 2 paket toz krem şanti ile çırpıp, içine bir limon kabuğu rendeledim.
- daha sonra 300 gram labne peynir ekledim (kremanızın yavaşça sarı olmasını istiyorsanız içine kaşık ucuyla zerdeçal koyabilirsiniz ).
- Buzdolabına kaldırın yarım saat dolapta dinlensin.
- Kremayı bisküvi tabanının üstüne dökün, ve limonlu sosu yapmaya başlayın.
- Limonlu sos için tüm gereçleri karıştırın. Ocakta pişmeye bırakın yavaşça katılaşana kadar.
- Soğuduktan daha sonra kremayla buluşturun.
- Üzerini çikolata yahut beyaz çikolata ile süsleyebiliriz. Bir gece evvelce yaparsanız daha lezzetli olur, denemeye bedel bi tanım. Şimdiden afiyet olsun ????????????????????????????